keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kyllä täällä myös opiskellaan


Artevelden pääkampus.
Mukaan kuuluu myös taustalla näkyvä lasitorni
Tosiaan aiemmat postaukseni ovat lähinnä keskittyneet vapaa-aikaani täällä Gentissä, mutta tiedoksenne, että kyllä minä täällä teen muutakin kun syön ja juon. Paikallinen opinahjoni, Artevelde Hogeschool, tarjoaa
monia mielenkiintoiselta kuulostavia kursseja, mutta valitettavasti niiden toteutus on ollut hieman toista. Tässä muutama esimerkki:


  • Social and Cultural Affairs, 3 op. Kurssilla olemme oppineet, että belgialaiset syövät vohveleita ja juovat olutta (WAUUU!). Niin ja Bryssel on Euroopan ”pääkaupunki” (TUPLA WAUUU). Puhuimme myös Tintistä ja Belgian sekametelisoppa-politiikasta. Tämän kurssin kanssa kävimme myös erittäin huonosti järjestetyillä reissuilla Brysselissä ja Gentin nykytaiteen museossa, katsomassa katosta roikkuvaa hevosta. En suosittele.
  •  Business English, 4 op. Kurssin nimen pitäisi olla ennemminkin ”Basic English for Dummies”. Pidimme kurssilla esitelmän itsestämme ja selitämme viestintään ja markkinointiin liittyviä sanoja. Älä ota tätä jos pystyt lukemaan oman alasi oppikirjaa enkuksi.
  •  PR & Corporate Communication, 8 op. Sisältää eri kursseja, jotka kaikki vastaavat yliopiston peruskursseja. Tällä kurssilla on tosin ollut mielenkiintoisia vierasluennoitsijoita, muun muassa Sue Wolstenholme, jonka kanssa bondasimme Nestlen boikotoinista.
  • Marketing, 8 op. Monia kursseja sisältävä kokonaisuus. Tähän mennessä on ollut aikalailla peruskauraa markkinoinnista ja kulttuurien eroista. Tälläkin kurssilla parasta antia ovat olleet vierailijaluennoitsijat ja hellyttävällä ranska-aksentilla puhuva luennoitsija, jolle kaikki vastaukset kelpaavat.


Ennen kun alan täysin ylimieliseksi pitää myöntää, että ranskan ja hollannin kielikurssit nauravat minulle päin naamaa ja ilveilevät vielä päällä. Hollanti on kuin huono sekoitus enkkua, ruotsia ja saksaa, eikä sitä voi puhua sylkemättä jonkun päälle (lue: Elli ei osaa hollantia). Kurssilla edetään myös hurjaa vauhtia ja olen jokaisella tunnilla hukassa kun Punahilkka mummolassa. Ranskasta en haluaisi edes puhua. Ehkä se kertoo jotain, että olen opiskellut kyseistä kieltä kohta neljä vuotta ja täällä käyn kurssia nimeltä Basic French. Ranskan kieli johtaa 10-0, mutta en ole vielä valmis luovuttamaan.

Ranskalainen peukalo hollannin tunnilla

On myös mainittava, että en ole vielä saanut yhtään arvosanaa, joten mistäpä sitä tietää, jos vaikka saan hylätyn näiltä peruskauraa ja Basic English for Dummies -kursseilta. Ylimielisellä voi hyvinkin olla hyvinkin kakkainen loppu.

Yksi kampuksen pyöräparkeista





Artevelden uusimmat vaihtarit

Tot zien ja Au revoir!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti