maanantai 20. toukokuuta 2013

Maakuntamatkailua à la Belgique


Vaihtoaika hupenee kuin Erasmus-apurahat tilitä ja kohta onkin enää vaan kuukausi jäljellä. Vastahan minä tulin tänne! Pienimuotoisen lähtöpaniikin motivoimana ostin uuden Go- passin (halvan sarjalipun junaan) ja aloin toteuttaa suunnittelemaani Belgian kiertelyä.



Ensimmäinen kohde oli Belgian rannikko ja satamakaupunki Oostende. Koska seurassa on aina kivempaa, lähdin valloittamaan Oostendea suomalais-unkarilais-romanialaisvoimin. Belgia on herttaisen pikkiriikkinen maa ja junamatka Gentistä rannikolle kesti huimat 45 minuuttia. Oostende oli myös sympaattisen pikkuinen ja juna-asema olikin heti hiekkarannan ja pienen sataman vieressä. Sää suosi meitä ja tuuli oli jopa lämmin. Hiekkaranta, aurinko ja pyöräily rantaväylällä toivat esiin kaikkien sisäisen lapsen. Huomasin itsekin hihkuvani onnesta juostessani aaltoja karkuun ja innostuin muiden kanssa tökkimään rannalle jäänyttä meduusaa. Päätimme myös olla rohkeita ja maistaa paikallista herkkua, sinisimpukoita, joista yhdestä löytyi pieni helmi.



















Belgialaista merivaahtoa


Jos pitkää hiekkarantaa, satamaa ja omituisia taideteoksia ei oteta huomioon, Oostende on kuin muutkin Belgian kaupungit kauniine vanhoine kirkkoineen ja vohvelikojuineen. Meri ja hiekkaranta ovat kuitenkin mukavaa vaihtelua ja Oostende oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.






Taidetta






Seuraava päivänä lähdin kaverin seuraksi Bruggeen, vaikka olenkin siellä jo kerran käynyt.  No Brugge oli nätti, niin kun viimeksikin, mutta nyt lisäksi oli tullut mukava keväinen viemärin haju ja turistihinnat. Kaakaosta sai maksaa mukavat 5 euroa ja kahvista 5,50. Maailmanperintökohteessa oli myös huomattavasti enemmän turisteja kuin viime vierailulla ja keskusta-alueella sai tosissaan väistellä aasialaisryhmiä ja heidän kameroitaan. 













Koska en Hollannissa käydessäni saanut otettua kuvaa tuulimyllystä, päätin tyytyä belgialaiseen versioon, joita löytyy jostain syystä Bruggesta kolme.  Tuulimyllyjen luona ei ollut turisteja ja nurmikolla istuskellessa tuli ihana kesäfiilis.



Kunhan ensi viikolla sää vähän paranee, niin tarkoituksena on suunnata johonkin Kaakkois- Belgian kaupunkiin (Leuven tai Liege) ja uudestaan Lounais-Belgiaan Ardenneitten vuoristoon. Sitten jos vaan aikaa riittää niin saatan käydä uudestaan Antwerpenissa. Jos tämä suunnitelma toteutuu, olen erittäin tyytyväinen Belgian tuntemukseeni ja ihan heti ei tarvitse tulla takaisin. Ennen kuun vaihdetta odottavat myös Brysselin ja Luxemburgin reissut ja sitten lopetan vaihtoni tyylikkäästi kesäiseen Pariisiin.

Mutta ennen tätä kaikkea pitää vielä saada neljä ryhmätyötä ja pari esitelmää alta pois! Työntäyteinen viikko siis tiedossa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti