lauantai 4. toukokuuta 2013

Berliini ja vapun ajan mökkihöperö


Hei! Toivottavasti vappu meni mukavissa merkeissä. Belgiassa suomalaisimmat vappubileet olisivat löytyneet Brysselistä, jossa Manneken Pis sai lakin päähänsä ja siellä olisi kuulemma muutenkin ollut melko suomalainen meininki. Jätin tämän kuitenkin väliin, koska go pass-matkalipustani loppuivat matkat, enkä raaskinut ostaa uutta. Lisäksi muutama mukava koulutehtävä odotti tekijäänsä ja palautus oli tietenkin viimeistään 30.4. Vappuaattona siis olin mökkihöperö ja tein paniikissa koulutehtäviä. Vappupäivänä tosin kävin kaupungilla katsomassa millainen tämä ”Feest van de Arbeib” eli työn juhla täällä Belgiassa on.








Ei se mikään työn juhla oikeastaan ollut. Lähinnä ihmiset viettävät mukavaa vapaapäivää perheensä ja kavereidensa kanssa. Jossain olisi kuulemma ollut marssi ja puheita, mutta en löytänyt kyseistä paikkaa. Toreilta sen sijaan löytyi kojuja, yhdessä puistossa oli ulkoilmakonsertti ja kirkon kellot soivat. Vapaapäivä yhdistettynä kauniiseen säähän johti siihen, että kaupungin kaikki puistot, auki olevat kuppilat ja kanaalien varret olivat täynnä ihmisiä. Bongasin kaupungilta toki muutaman punaisen ilmapallon ja punahuivisen eläkeläisporukan, mutta muuten kyseessä olisi voinut olla ihan mikä tahansa kaunis viikonloppu.  Kuulemma opiskelijoille ”Feest van de Arbeib” tarkoittaa yhtä bile- ja vapaapäivää lisää, mutta ei mitään sen erikoisempaa. Vähän tuli ikävä haalareita ja Harjua, mutta onneksi täällä on lämpimämpi ja jo aika vihreää.









Syy miksi koulutehtävien teko jäi hiukan viime tippaan, oli Berliini. Saksan persoonallinen ja vaihderikkaan historian omaava pääkaupunki, sekä sen itäiset hipsteri-kulmat toimivat noin viikko sitten yvi-vaihtareiden keväisenä tapaamispaikkana. Viime keväänä ideoitu tapaaminen saatiin epäilyistä huolimatta järjestettyä ja paikalle saavuttiin Belgian lisäksi Liettuasta, Ranskasta ja Saksasta.




Maantietoni petti minut pahemman kerran ja kuvittelin Berliinin olevan lähellä. Siksi päätin säästää rahaa ja matkata sinne bussilla. No ei se niin lähellä ollutkaan ja mukavat 10 tuntia yöbussissa verottivat hieman matkan ihanuutta (Liettuan matkalaiset olivat bussissa 18 tuntia, joten ei pidä valittaa liikaa). Tosin tulipa nähtyä Saksan autobaanat ja yksi erittäin kaunis auringonlasku. Onneksi perillä odotti kotoisa ja siisti hostelli (Pfefferbett) sekä sitäkin parempi seura!





Berliinissä keskityimme lähinnä yleiseen hengailuun ja kaupungin hyvällä tavalla rosoisen ja ainutlaatuisen katukuvan ihasteluun. Katsastimme toki myös pakolliset nähtävyydet kuten, East side Galleryn, TV-tornin, Branderburgin portin ja Holokaustin muistomerkin.  Sunnuntai oli ehdottomasti reissun helmi, sillä uskaltauduimme lähteä aamulla tyhjin vatsoin liikkeelle ja päädyimme aamupalalle sympaattiseen tupakan mustaamaan kahvilaan, jossa saimme pikkurahalla loisteliaan aamupalan tuoreine hedelmineen ja erikoisjuustoineen. Kävimme myös porukalla Mauerparkissa, jossa sunnuntaisin järjestetään iso ulkoilmakirppis. Kirppiksen lisäksi puiston nurmikko oli täynnä aurinkoista sunnuntaita viettäviä ihmisiä ja viihteestä huolehtivat tietysti useat eri taitelijat ja artistit.  Itse kirpparilta olisi löytynyt vaikka mitä, mutta rinkassa oli tilaa vain rajattu määrä ja päädyin ostamaan vain muutaman korun, postikortteja ja Berliini-haalarimerkin. Sunnuntai-illan kruunasi hyvä ruoka, huono huumori ja yhteinen hampaanpesuhetki.





Pikkupoika jammaili beatboxaajan tahtiin












Kaiken kaikkiaan Berliinin viikonloppu oli todella onnistunut. Persoonallinen pääkaupunki yhdistettynä loistavaan seuraan ja hyvään säähän niin onko enää mitään parempaa?


P.s. Osa kuvista on matkatovereiden ottamia (ne hienoimmat), joten kiitos ja kunnia siitä heille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti