perjantai 8. helmikuuta 2013

Asiaa asunnosta ja opiskeluista


Aiemmassa postauksessa kerroin miksi lähden vaihtoon, joten voisin kertoa hieman tarkemmin mihin menen.  Menen siis Erasmus-opiskelijavaihtoon Belgiaan. Tarkemmin Gentiin (myös Ghent ja Gant) Belgian flaaminkieliselle alueelle. Tuleva opinahjoni on jo aiemmin mainittu Artevelde University College eli Arteveldehogeschool (lausumisvinkki: höngi ulos joka tavulla ja tee r:n ja sch:n kohdalla limaklimppiä kurkussasi). Kuten College nimestä voi päätellä, kyseessä ei ole perinteinen yliopisto, vaan Suomen AMK:ta vastaava laitos. Tämä on kuitenkin mielestä ehdottomasti plussaa, koska suomalainen jako yliopistoon ja AMK:hon on mielestäni omituinen ja molemmilla olisi toisilleen niin paljon annettavaa. Odotan siis oikeasti innolla käytännönläheistä opetusta ja vaihteeksi jotain vähemmän tieteellistä.

Opiskelen artveldessä opinto-moduulissa nimeltä Mocoma eli Modul of Communication Management. Moduuli sisältää tiettyjä kursseja, joista opiskelija valitsee itselleen mieluisia 18–35 opintopisteen verran. Alustavat kurssivalinnat tehdään vaihtoon hakiessa, mutta itse en muista lainkaan mitä valitsin, enkä ole varma kuinka sitovia nämä valinnat ovat olleet. Asia selvinnee perillä.


Tulevan huoneeni seinät ovat varsin pirtsakat.
Sitten vähän asumisesta. Koululla on omia asuntoloita, joihin halutessaan täytyy olla nopea ja varata huone heti kesän alussa. Noh, itse en sitten ollut kovinkaan nopea (aloitin etsinnän marraskuussa) ja siksi asunnon etsiminen hieman hankaloitui. Muutaman mikään-ei-onnistu-itkukohtauksen ja googletuksen jälkeen kuitenkin löysin koulun sivuilta asuntopalstan, josta lopulta sain tulevan kämppäni. Tulen siis muuttamaan keskustaa ja koulua lähellä sijaitsevaan kimppakämppään, jossa asuu lisäkseni kahdeksan muuta opiskelijaa. Minulla on kämpässä oma sympaattinen 12 neliön huone, jota minulle alivuokraa vaihtoon lähtenyt tyttö nimeltä Yana. Huoneen lisäksi Yana jättää minulle käyttöön petivaatteita, astioita ja muita käyttötavaroita, joten säästyn niiden ostamiselta. Yleiseen hintatasoon nähden kämppä on tosi edullinen ja vuokraan kuuluu valmiiksi sähköt, netti ja vesi. Loistava diili siis kyseessä, jos ei ota huomioon yhteisiä vessoja J

2 kommenttia:

  1. Hei! Olen myös lähdössä ensi syksynä Ghentiin vaihtoon ja tarvitsisin apua asunnon etsimisessä. Tuleeko mieleen mistä voi etsiä kimppakämppiä? Asuisin mielummin kimppakämpässä kuin koulun asuntolassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Itse etsin asuntoa Sovoarten eli paikallisen opiskelijoiden asuntovälityksen kautta http://www.sovoarte.be/page/international-students. Sivujen kautta voi siis varata asuntolaan huoneen, mutta sieltä löytyy myös palsta, jossa paikalliset opiskelijat alivuokraavat omia huoneitaan, joista suurin osa on kimppakämpissä (täältä otin myös oman huoneeni). Gentissä on myös jatkuvasti vuokralla tosi paljon huoneita/yksiöitä ihan ympäri kaupunkia, joten voit tulla tänne ilman kämppää ja etsiä sitten vasta paikan päältä. Silloin toki joutuu olemaan muutaman päivän hotellissa, mutta ainakin näet kämpän ennen vuokraamista. Sen verran varoitan, että kimppakämpät täällä eivät ole mitään maailman siisteimpiä/ viihtyisiä, sillä suurin osa paikallisista opiskelijoista keskittyy opiskelun sijaan juhlimiseen. Toki poikkeuksiakin on! Sovoarten asuntolat, varsinkin Savaanstraat ja Bagattenstraat, ovat oikeasti aika viihtyisiä ja niissä asuu paljon vaihtareita. Lisäksi sijainniltaan ne ovat todella hyvällä paikalla ja olisin itse halunnut huoneen jommastakummasta. Asuntoloitten hyvä puoli on myös se, että monet käytännön asiat toimivat hyvin. Voin kysellä vielä muilta kimppakämpissä asuvilta, että mistä he löysivät oman huoneensa. Jos tulee mieleen muuta kysyttävää niin voit laittaa mulle viestiä myös sähköpostiin elliantikainen@gmail.com tai etsiä minut facebookista. Ja kiva, että oot tulossa Genttiin, koska tää on oikeasti tosi mukava paikka! :)

      Poista