lauantai 16. helmikuuta 2013

Pyörällä baariiin ja aamulla kouluun


Otsikko tiivistää aika hyvin ensimmäisen viikon tapahtumat. Koulu siis alkoi maanantaina kaiken maailman infoilla ja sitten heti jo tiistaina alkoivatkin luennot, joita on melko paljon. Päädyin myös vaihtamaan melkein kaikki alkuperäisesti valitsemani kurssit, koska en halunnut pitkiä taukoja luentojen väliin, enkä  halunnut mennä yhden kurssin takia toiselle kampukselle.  Kurssien sisältö vaikuttaa ainakin näin aluksi melko helpolta.Toisaalta en minä tänne pelkästään akateemisen osaamisen vuoksi tullut, vaan uskoakseni vaihdon suurin anti on jossain muualla.


Uusia kavereita
(Tärkeää tietoa: en oikeasti ole ihan noin lyhyt muihin verrattuna, vaan olin kyykyssä) 


Mocoma- vaihtareita baarissa
Heti maanantaina alkoi myös varsinainen Erasmus-vaihtarin elämä  eli juhliminen. Kaiken maailman juhlia ja muuten vaan hengailua löytyy joka illalle ja tällä viikolla olenkin käynyt kämpilläni lähinnä vaan nukkumassa. On mukavaa, että meininkiä riittää, eikä tarvitse istua nököttää yksin huoneessaan. Ongelmana on, että oma tanssijalkani ei jaksa enää vipattaa paljon puolenyön jälkeen, varsinkaan kolmena tai neljänä peräkkäisenä iltana. Juhliin kyllä kannattaa mennä, koska porukka on mukavaa ja meininki muutenkin hyvä.



Halpaa belgialaista kaljaa, jonka etiketistä
 löytyy jonkun tyypin kuva. Jokainen halukas voi
ottaa kuvan itsestään ja ladata sen nettiin, josta
se päätyy pullon kylkeen.


Olutta kannattaa myös juoda, koska se on halpaa ja ilmeisesti täällä päin hyvää (en itse täysin allekirjoita tätä, mutta toisaalta aika monta olutta on vielä maistamatta). Kovimmat biletyspäivät ovat maanantaista torstaihin, sillä kuulemma paikalliset opiskelijat menevät kotiin viikonlopuksi. Tämä tietysti saattaa johtua myös paikallisten opiskelija-asuntojen tasosta. Selvästi suurin osa opiskelijoista asuu kimppakämpissä tai asuntoloissa, joissa kaikissa (pientä liioittelua) on kylmät vessat ja ongelmia veden lämpötilan kanssa.

Jotta kerkeäisin kouluun ja baardeihin hankin itselleni pyörän, joka onkin hyvin suosittu menopeli täällä. Gentistä löytyy erikseen pelkästään opiskelijoille tarkoitettu pyörävuokraamo, josta saa siis erilaisia pyöriä vuokraksi kuukausiksi ja jopa vuosiksi. Vuokrapyöriä käyttävät paljon myös paikalliset, koska täällä pyörien varastaminen on yleistä ja nämä kaupungin vuokrapyörät ovat sen verran tunnistettavia (isoja ja rumia), että kukaan ei halua niitä pölliä. Pyörällä ajaminen on täällä myös helppoa, koska pyörille on paikoittain omat kaistat ja liikennevalot.

Minä ja liian suuri pyöräni, jolla ei ole vielä kivaa nimeä
(ehdotuksia otetaan vastaan!)


Sen verran kiirettä on pitänyt, että en ole vieläkään kerennyt hankkia heti ensimmäisenä päivänä kaipaamiani tavaroita, kuten vedenkeitintä ja tohveleita. Itse asiassa en ole vielä ehtinyt kiertelemään kaupunkia ja sen keskustaa sekä nähtävyyksiä kunnolla. Olen ainoastaan vasta kävellyt keskustan läpi muutaman kerran ja ollut koulun kustantamalla veneretkellä, jolloin olen saanut otettua pari huonoa valokuvaa. Viikonlopun aikana olisi tarkoitus tutusta Gentin nähtävyyksiin ja keskustaan paremmin.


Huippua viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti