torstai 7. helmikuuta 2013

Miksi Gentiin? Virallisia, oikeita ja keksittyjä syitä


Tosiaan miksi lähden vaihtoon Belgiaan ja juuri Gentiin? Belgiahan on monien siellä aikaa viettäneiden mukaan paska maa, jossa ihmiset ovat vaikeasti lähestyttäviä ja maisema on vähän niin kun Hollannissa mutta vaan rumempaa. Kuullostaa siis lupaavalta.

Näitä syitä en tosin kirjoittanut viralliseen vaihtohakemukseeni, vaan jotain ympäripyöreää englanniksi opiskelusta ja hyödyllisistä/mielenkiintoisista kursseista. Taisin mainita myös jotain vaihdon loistavasta ajoituksesta ja halustani parantaa kansainvälistä osaamistani.  (On ollut varmasti todella persoonallinen ja kekseliäs hakemus.) Nämä syyt pitävät kaikki kyllä paikkansa, mutta taustalta löytyy myös muuta.

Alun perin ajattelin lähteväni vaihtoon Euroopan ulkopuolelle. Kohteet vaihtelivat monen eri maan välillä ja syksyllä 2012 kun vihdoin pääsin jonkinlaiseen lopputulokseen, oli hakuaika Euroopan ulkopuolisiin vaihtokohteisiin jo umpeutunut. Siinä vaiheessa ajattelin, että haetaan sitten ensi vuonna uudestaan. Viime vuosi oli kuitenkin todella puuduttava ja tein opintoja eteenpäin aivan liian nopeasti. Sitten tuli kesä ja tajusin kuinka raivostuttavan suoraviivaisesti ja suunnitelmallisesti kaikki oli edennyt. Sellaiset asiat kun nopea valmistuminen, kurssivalinnat ja aikataulut alkoivat ahdistaa ja päädyin katsomaan viestintätieteiden laitoksen sivuilta vieläkö olisi vapaita vaihtopaikkoja. Ainoita kriteerejä olivat englanninkielinen opetus ja ettei kukaan tuttu lähtisi samaan paikkaa. Ja kappas vaan sieltä ne Gent ja Artevelde University College löytyivät. En ole koskaan matkustanut yksin, saati sitten asunut ulkomailla, joten minulle oli tärkeää, että pääsen haastamaan itseni ja todistamaan, että pystyn tähän.

Sitten niitä keksittyjä syitä, jotta homma ei menisi liian vakavaksi. Eli menen Belgiaan koska,
  1. siellä 21.7 on yleinen liputuspäivä. Kyseinen päivä on myös meikäläisen syntymäpäivä. Johtopäätökseni tästä on, että belgialaiset ovat nerokkaita edelläkävijöitä. (Oikeasti lippu on salossa Belgian kansallispäivän kunniaksi.)
  2. Belgia oli ilman hallitusta 540 päivää. Äkkinäinen voisi sanoa tästä, että belgialaiset ovat itsepäisiä ja yhteistyökyvyttömiä. Mielestäni tämähän tarkoittaa vaan, että siinä on porukka, joka tuntee arvonsa ja ymmärtää hyvän päälle. Kyseinen 540 päivää ilman hallitusta on myös maailmanennätys ja ennen Belgiaa ennätystä hallitsi niinkin leppoisa maa kuin Irak.
  3.  he saivat kolme mitalia Lontoon olympialaisista eli saman verran kuin Suomi. Ei olisi kiva mennä maahan joka pärjää paremmin.
  4. aikaero on miinus yksi tunti. Tämähän tarkoittaa, että saan nukkua joka päivä tunnin enemmän J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti