lauantai 9. helmikuuta 2013

Peruutus ja Pringlesejä


Se on peruttu.Tai  se peruttiin.  Nimittäin aamulento Jyväskylästä Helsinkiin, jolla minun oli tarkoitus olla. Tämä peruutus johti siihen, että istun nyt Helsinki-Vantaalle odottamassa viiden tunnin päästä lähtevää lentoa, joka toivon mukaan vie minut Brysseliin. Se, että pääsenkö vielä tänään Gentiin asti ja kämpälleni on vielä arvoitus.

Lento peruttu-ilmeeni.
Tosiaan ihanat äiti ja iskä halusivat helpottaa matkaani ja ostivat minulle Jkl-Hki lennon  ja siitä johtuen tänä aamuna klo 5.00 suuntasimme kohti Tikkakoskea.  Asemalla menin reippaana tyttönä viemään laukkuani  ja juuri minun kohdallani lentokenttä-täti sai puhelun , että lentäjä on sairastunut ja lento peruttu. 
Sitten vielä selvisi, että korvaavan bussin tulossa kestää ainakin tunti, koska kuski on Muuramessa ja bussi Vaajakoskella (onkohan ollut villi ilta...) No luonnollisesti tämä tarkoitti, että en ehtinyt klo 9.15 Helsingistä Brysselin lähtevään koneeseen. Onneksi ihanat ja hymyilevät lenttokenttä-tädit saivat minut 16.40 Helsingistä lähtevään koneeseen ja antoivat Pringlesejä bussimatkalle.

Täällä Helsinki-Vantaalla sain Finnairilta ruokakupongin (17 euroa), joka olisi tarkoitus kohtipuoliin käyttää. Pitäisi myös käydä shoppailemassa ripsiväri ja shampoota. Peruutuksesta huolimatta fiilis on yllättävän leppoisa, johtuen varmaan ihmisistä, jotka ovat olleet todella avuliaita ja mukavia. Eräs työmatkalla ollut nainen neuvoi minua jo korvauksien vaatimisessa ja antoi muitakin hyviä neuvoja. Puhuimme muutenkin Euroopassa matkustamisesta ja elämän mahdollisuuksista. Hyödyllistä ja syvällistä siis. Täytyy kyllä sanoa, että tämä on hyvä muistutus kuinka ei kannata suunnitella liikaa, koska tilanteet muuttuvat niin nopeasti. Toivon mukaan kirjoittelen seuraavan kerran Belgian puolelta, ehkä jopa omalta kämpältäni.

Loistavaa lauantaita!

P.s. Matkatyhjiöpussit ovat yksi maailman nerokkaimmista keksinnöistä. Esimerkiksi sain (Teemun avustuksella) takin, jakun, villapaidan ja hupparin sentin paksuiseksi lätyksi, joka säästi matkalaukussa ihan älyttömästi tilaa. Kokeilkaa seuraavan kerran kun pitää pakata jotain!

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti pääset perille, kaikesta huolimatta. Sulla on aivan loistavat sivut!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Pääsin perille asti, vaikka pitkä päivä olikin.

      Poista